onsdag 27. mai 2009

Lay Back in the Arms of Someone

Pensjonatarm, -en; -er, -ene, opptrer normalt i flertallsformen pensjonatarmer, også kjent som Norwegian hands; betegnelse på selvisk og uhøflig armføring ved lange matbord.

Pensjonistarm, -en; -er, -ene, tilstanden er lite beskrevet, men smal forskning tyder på at p. kan minne om slitasjeskader som senebetennelse og tennisalbue, hovedsakelig fremprovosert av tunge løft i form av brett med cola og påskemarsipan, kartonger med sigaretter, anselige mengder falukorv og paller med köttbullar (se også harryhandel). Betegnelsen p. kan også brukes synonymt med musearm for enkelte nett- og PC-kabalkyndige pensjonister. Det antas videre at p. kan være preget av leverflekker o.a. P. omfavner gjerne eldre slagere som Dire Straits' "Brothers in arms".

Permisjonsarm, -en; -er, -ene, den reneste tress av en arm – lysebrun, kritthvit og griserosa. P. skyldes armenes fremskutte stilling på barnevogna i kombinasjon med at man av værmessige årsaker og frykt for brystbetennelse (gjelder kun en del av de kvinnelige fødselspermitterte) bruker jakke, for så en solrik dag å driste seg til å gå tur med en litt snauere genser (samt klokke). Det antas at p. også forekommer hos personer som triller rullestol samt mottakere av kontantstøtte (dog ikke harryhandlere, beslektet armføring til tross, da tilstanden krever aktivitet utendørs). P. er spesielt flatterende ved bruk av kortermet kjole i selskapslivet. Bleksottige personer som rammes av p. bør kanskje være glade for at de for én gangs skyld går sommeren i møte med tilløp til farge på (riktig nok høyst begrensede) deler av kroppen.

(Ill: Eksempel på p. hos 35-(eller var det 17-?)årig kvinne i fødselspermisjon.)

["Lay Back in the Arms of Someone": Smokie, 1989]

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nå får det være nok, da! Volum 2.

Nå henger sannelig Faderen på nettet og dingler igjen! Rikignok har den feminine poden behendig dekket seg bak smal forskning. Men ingen med et minimum av kjennskap til Faderens mangslungne livsførsel, kan være i tvil om at det er hans høyre pensjonistarm som omtales i malende vendinger!

Og han - som gjennom generasjner - har brukt HUET! Han har f.eks ikke satt sine bein i en gressklippper eller ei snømåke etter at Numer One var ferdig utlært! (Number One - udiskutabel familiær lederskikkelse med røtter i Trysilskogene. Tvangsgiftet med Faderen).

Har ikke den feminine poden fått med seg at Faderen kun uhyre sporadisk tar sin høyre pensjonistarm i bruk!? Og at han i all hovesak krydrer sin pensjonisttilværelse med å være kunstkritiker, gjesteforedragsholder, redaktør, fotograf, omsorgsperson og grovt handicappet! Han er sogår snart ferdig med julegavene! Slikt kalles å bruke HUET!

Avslutningsvis vil Number One gjøre oppmerksom på at vi i vårt vakre, møblerte hjem fremdeles benytter betegnelsen "schlager"!

Med intenst ønske om snarlig bedring:

Faderen

Elinblu sa...

Ja, jeg vurderte å bruke den foreldete stavemåten schlager som en gest til de godt voksne blant oss, men lot Tanums store rettskrivningsordbok få det avgjørende ordet.

Det vanker ingen uforbeholden beklagelse herfra, men jeg kan strekke meg til å innrømme at det kreves ytterligere forskning før begrepet "pensjonistarm" er ferdig utredet. Kanskje er uttrykket mer mangefasettert enn hittil antatt.

Ærbødigst,
Den yngre (med avtakende rødhet på armen og fraværende skamrødme i kinnene)

Minamor sa...

Fine bluggen. *blid* Jeg har liksom ikke funnet veien inn hit før nå...

Elinblu sa...

Velkommen, Minamor! Kanskje det snart vil skje noe her inne igjen, hmm.