søndag 27. november 2011

Washing Machine

Om forrige helg ble litt fuktig, kunne denne raskt ha blitt mye verre: Vaskemaskina skar seg. Heldigvis var den nye mer sympatisk enn vår forrige, som for snart to år siden løste sin tilstoppede tilstand ved å pumpe ut hele vannbeholdningen utover det splitter nye gulvet - iberegnet parketten i gangen. Den nye bare stoppet, full av vann og inngrodde votter, og presenterte feilmeldingen EFO: Översvämnngsskyddet har aktiverats. Hvordan løser man så dette problemet? Instruksen lød urovekkende: Koppla loss produkten från eluttaget och kontakta vår lokala serviceavdelning.

Til alt hell viste det seg at vi høyst sannsynlig kunne løse problemet på egen hånd. Vaskemaskinas kvinnelige hovedbruker følte seg lite høy i hatten da hun under telefonsamtalen med kundeservice måtte stille det avslørende spørsmålet: "Eh, hvor er lofilteret?" Her lå hunden begravet, i form av en halv sandkasse, en vase med lange hår og to rustne BH-spiler som forsvant synkront for ett år siden.

Lense maskina manuelt måtte vi også. Vi visste ikke hvor lofilteret var på den forrige maskina vår heller, og jeg er ganske sikker på at det ble dens bane. Nå blir det nye tider med jevnlig filterkontroll og kanskje til og med aktiv bruk av vaskepose.

["Washing Machine": Sonic Youth, 1995]

lørdag 19. november 2011

I Should Have Known Better

Jeg forventer anerkjennelse for egenhendig å ha innsett det i et kritisk øyeblikk, altså: Dette vil du angre på. Kjenner du følelsen? Hvitvinen er tom, og ja - du har på fornedrende vis løfta selve flaska mot munnen et par ganger for å være helt sikker. (For å redde den siste dråpe av ære må jeg bemerke at Blåmann til dels har vært delaktig i knertinga av nevnte flaske.) I kjøkkenskapet lurer en 5(!)-literskartong med rødvin, av ukjent kvalitet, som Faderen har smuglet inn på et av sine innbringende tokter med danskebåten. Egentlig tenkte man at det måtte være lurt å spare denne kartongen til gjenforeningsfesten for grunnskolen i januar, men det er jo tross alt veldig lenge til, og lørdagskvelden foregir å være ung fremdeles.













Skål - for en tung søndag! Håpet er at det store kaloriinntaket i form av bamsemums vil gjenopprette balansen.

["I Should Have Known Better": Jim Diamond, 1985]

tirsdag 8. november 2011

Digging a Hole

Det kommer neppe som julekvelden på kjerringa at jeg for lengst har sprukket:













Nytt av året er det at smellen kom allerede i oktober, midt i den uendelige bursdagskake-bonanzaen. Det i seg selv er kanskje ikke så bekymringsverdig - det urovekkende er dette:













"Ikke en smule igjen", for å sitere de to tanntrollene som i skrivende stund storkoser seg i tanngarden min. Jeg er redd dette blir en lang jul.

["Digging a Hole": Suede, 1997]

lørdag 5. november 2011

Older

Vi feira i uka som endte
familiens frue og jente:
én fem år og stor,
én aldrende mor.
Det var ikke annet å vente.

Det er ingen grunn til å spare
på kruttet, for nå er vi klare
med høye hurra
og spake "ja, ja":
en passe forsinka fanfare.

e




["Older": Band of Horses, 2010]