lørdag 16. juli 2011

Tante Sofies sinte vise

Å huffameg, å huffameg, jeg er så sint som fy,
for alt er bare tøys og tull i Kardemomme by.

Det er vanskelig å forklare hvorfor, men ni og en halv time i Dyreparken ble rett og slett mer enn nok. Allerede etter seks timer kjente jeg at jeg var i ferd med å miste humøret, og jeg strevde etter hvert med å holde maska. Dette fremgår med all uønskelig tydelighet av bildet til høyre, der jeg er i ferd med å entre røvernes hus med en noe bister mine. På dette tidspunktet hadde de nylig kidnappet tante Sofie.

Noe seinere, da vi etter ca. 45 minutter i kø var ferdige med den 4 minutter lange trikketuren i Kardemomme by, pekte en liten gutt på meg idet jeg skulle stige av. "Tante Sofie," ropte han høyt og tydelig, til Blåmanns store fryd.

I neste illustrasjon forsøker tante Sofie å overkompensere, og beviser med dette at hun ikke bare er sur, men også gal. Originalen til høyre.











["Tante Sofies sinte vise": Thorbjørn Egner, 1955]

torsdag 7. juli 2011

No Me Moleste Mosquito

NSB er ikke alene om å gjøre livet surt for lillestrømlinger om sommeren. I fjor åpenbarte den andre synderen seg i all sin gru allerede tidlig i juni. Denne gangen har den latt vente på seg, i den grad at vi (mot bedre vitende) nesten begynte å håpe. Var ryktene om statusen som mygghøl faktisk overdrevet? Kunne det være så vel at man slapp unna med de to små stikkene fra barnebursdagen på Kjeller?

Den gang ei. Myggen kom seint, men godt, noe lokalavisen ikke har unnlatt å bite seg merke i. En føljetong vil nå pågå hele sommeren med klaging og gode tips. Trøsten får være at man tross alt ikke bor i Fetsund, der følgende avisoverskrift stammer fra:




Jo da, vi visste jo strengt tatt dette da vi flyttet hit. Det er jo ikke annet å vente når både bydelen og barnehagen heter Måsan, og man har observert molte 300 meter fra huset. Det første dusinet med stikk er på plass, hovedsakelig i sedvanlig strategisk kontakt med sandalremmer og skjørtekanter. Nå håper jeg bare noen kan fortelle meg at det ikke finnes mygg i traktene mellom Grimstad og Lillesand.

God sommer!

["No Me Moleste Mosquito": the Doors, 2000]