søndag 5. august 2007

Siste sommerferiedag

Den siste sommerferiedagen er alltid litt vemodig, men så ugjenkallelig som nå har den aldri føltes. Denne grå søndagen markerer slutten på nesten 10 måneders fødselspermisjon – 306 blanke dager, hvorav 290 med Liv. Nå gjenstår det å se om hodet fortsatt kan brukes til noe, eller om jobben vanskelig lar seg forene med tredobbel nattamming.

Det har vært en rolig sommer med mye familiesamvær. Nå påstår meteorologene at varmen skal komme denne uka (som den pleier når ferien er over), men for min del er sommeren slutt. Vær hilset, hverdag! Det våte element har stått i sentrum for denne regntunge ferien, så da passer det godt å runde av med noen fuktige sommerminner.



En ekte landkrabbe! Liv knekker krabbekoden på hyttetur. Skapet under komfyren i bakgrunnen var hennes favorittlekeplass i ferien. Det var tilløp til dramatikk da hennes fetter (2) satte fast hodet her i kampens hete og måtte lirkes ut av far og onkel.



Da mine foreldre besøkte oss på hytteturen, forkynte faderen at han og Blåmann stakk en snartur ned til sjøen for å hente en sjøørret til kvelds. Påstanden ble selvfølgelig møtt med hånlig latter. Tjue minutter senere kom faderen heseblesende tilbake etter sin første løpetur på 35 år og ropte på tau. Blåmann hadde klatret ned til sjøen og kom ikke opp igjen! Heldigvis ble så vel mannen som denne sølvblanke skapningen brakt trygt i hus. Røykpakka på det øverste bildet antyder den svimlende størrelsen. (Det må understrekes at det er snakk om ekstra lange sigaretter.) Nederst ser vi sjøørretkongen i sammenlikning med en 10-kilos baby.



Under påvirkning av chablis og ferske reker kan man komme i skade for å mene at kombinasjonen rekeskall og rosa skyer er kunst. Skummelt.

["Siste sommerferiedag": de Lillos, 1986]

4 kommentarer:

Sofia sa...

Passer Chablis til reker altså? *uvitende* Nettopp fått 2 flasker og aner ikke hva de passer til, nemlig! *knegg*

Anonym sa...

Lykke til med returen til jobb! Nå er det nesten ett år siden jeg var i dine sko! Jeg slapp heldigvis å klare det uten nattamming, men benyttet meg av ammefri så mye som mulig!

Vava :-)

Anonym sa...

Lykke til på jobb igjen! Deilig å være hjemmeværende, men syns det samtidig var deilig med litt mer voksenkontakt uten barneprat også!
Spent på å høre hvordan det går!

Elinblu sa...

Soff: Chablis passer til alt og ingenting, det glir rett ned uansett - nam!

Takk for lykkønskninger i anledning jobbstarten, Vava og amic@! Hyggelig å se dere her inne. Jeg må innrømme at det har vært aldeles deilig å begynne på jobb igjen. Med korte dager pga ammefri og (foreløpig) beskjedent arbeidspress blir det rene ferien. Mann og barn koser seg hjemme, og jeg er ikke savnet i det hele tatt.