torsdag 20. september 2012

Orange Crush

Det er høst, og bursdagssesongen er i full gang. Jeg har ikke kastet meg på muffinsbølgen, men opererer stadig etter prinsippet om å pynte (de pinlig enkle) kakene på en såpass klønete måte at ungene selv kan mistenkes for å ha dekorert dem. Her er Non Stop en fast ingrediens. Når man åpner en pose Non Stop og heller den over i en skål, forventer man jo å møte en kaskade av glade farger noenlunde jevnt fordelt. (De røde er selvfølgelig best!)

Indignasjonen og vantroen var påtakelig da innholdet i dagens pose åpenbarte seg. Det var et hjerteskjærende syn. Den grønne bilen jeg hadde planlagt som dekorasjon på 4-åringens barnehagekake, var det bare å glemme. Vi var nemlig tilgodesett med to - 2 - grønne sjokoladelinser. Den røde favoritten var enda dårligere stilt, med kun ett ynkelig innslag. Det var 9 brune, 12 svarte, 75 gule og intet mindre enn 141 Non Stop med den ufyselige oransje fargen. (Ja, jeg talte dem alle, og ja, det er litt flaut. De veier i underkant av ett gram hver, forresten.) 141 - det vil si 59 prosent, mot normalt 17! Hele 90 prosent av linsene var gule eller oransje. Her lukter det klagemail lang vei, og det skal bli meg en fryd å utforme den.

Trøsten får være at de oransje, i motsetning til sine uspiselige frender i Smarties-esken, overhodet ikke smaker appelsin (og at jeg selv slipper å se mer til makkverket etter kl. 8 i morgen tidlig).

["Orange Crush": REM, 1988]

6 kommentarer:

frk. Figenschou sa...

fint at også 49åringer får kake hos dere da! :)

Endre sa...

Vær for guds skyld ikke beskjeden når du ber om kompensasjon! En pappeske med assortert utvalg av det beste de har å by er et klart minstekrav (2.sortering som ikke har passert kvalitetskontrollen (papir som er skjevt o.l) kan godtas dersom esken er desto større) ;-)

Elinblu sa...

49, nei, ikke vær nesevis - det er jo en vakker blomst (med hele det grønne utvalget presentert!) Jeg ser vel i ettertid at stilken godt kunne ha svingt andre veien.

He-he, Endre - om så skulle skje, lover jeg å dele! Bare litt synd at den omfattende kompensasjonen ikke rekker fram til helgas bursdagsmaraton (som DESSVERRE måtte erstatte Oslo halvmaraton i år).

frk. Figenschou sa...

i det minste vet ivar hva som venter, om en førtifem års tid.

Hanne sa...

Flott kake, til tross for overtall orange. Jeg har i mange år hoppet elegant over grønne Non Stop, for de er ikke gode.

Elinblu sa...

He-he, om ikke annet er fargen vakker! :)