tirsdag 20. oktober 2009

Country House

Blu-familien har i lengre tid vært på jakt etter et større sted å bo. Det er mange år siden vår første visning, og det siste året har jakten blitt betydelig intensivert. Å bo fire rotete personer på 65 kvadratmeter har begynt å tære på humøret. Særlig har det gått utover sinnstilstanden Blåmann, bortskjemt som han er med stor tumleplass på landet.

Ikke uventet har det vist seg at gjennomføringsevnen var under enhver kritikk. Vi har pløyd oss gjennom endeløse rekker med annonser og vært på mange visninger uten å være i nærheten av å by på noe hus. I stedet har vi kranglet - om pris, kvadratmeter, romløsninger og beliggenhet. Mange (tidvis inkludert oss selv) har vel tvilt på om vi noen gang ville bli i stand til å flytte. I sommer vurderte vi aktivt Lillestrøm som mulig bosted. Min dragning mot hjemkommunen ble imidlertid svekket etter et besøk på byfesten i juni. Jeg er ikke ukjent med de mer harry sidene ved området, men plakatene som lyste mot meg gjorde meg oppriktig betenkt. Det ble nemlig arrangert tilstelninger med Rune Rudberg to kvelder til ende, under navnet "Byfest Nacht Spiel". Grøss.

Alt dette er nå glemt - eller bør i det minste være det, for nå er det gjort! Om halvannen måned blir vi eiere av 200 kvadrat med splitter ny kjedet enebolig sentralt i Lillestrøm. Det er med skrekkblandet fryd vi går de nærmeste månedene i møte. "For en gjeng med bønder!"


["Country House": Blur, 1995]

9 kommentarer:

Anonym sa...

De hjerteligste gratulasjoner til De Villfarne. Velkommen hjem!

Og Rune Rudberg kan da umulig være noen skamplett. Bare spør Number One! (udiskutabel familiær lederskikkelse på Skjetten. Gift med en av Skedsmos mest gjennomsnittlige pensjonister). Ikke rart han trengte 2 kvelder i Lillestrøm heller. Fyren er jo rundt 50!

Dog er det med en viss uro Faderen ser framover. For det første: han har aldri satt sine bein i en residens av et slikt format. Og er i sterk tvil om han i det hele tatt slipper inn i sitt ordinære selskapsantrekk: sin vel inngåtte og herrevennlige kosebukse!? (Type jogg. Sort. Bomull)

Dernest ser han med skrekk mot en vill kamp om de beste tilbudene både på Obs! Lillestrøm, Maxi og Strømmen Storsenter. Stappfull av tilbudsgener fra farssiden som den unge fruen er!

Faderen, gjennomsnittspensjonist

Anonym sa...

Rettelse:

Det er en viss fare for at Faderen fremdeles er preget av det som skjedde for et par uker siden: han greidde å glemme Verdens Demensdag! En dag han hadde gledet seg til!

Og nå har han gått i baret igjen: det er slett ikke Rune Rudberg som trollbinder og bergtar hans frue. Men Rune Andersen!

Skamme seg!

Anonym sa...

Jippii og velkommen!

De "bondske" innslagene på byfesten er nok ment for omkringboende bønder.

Klem fra tre lillestrømlinger

Elinblu sa...

Takk for velkomst! :D

Faderen fornekter seg ikke, ser jeg! Det spørs nok om ikke en tur innom en bedre herreekvipering (fortrinnsvis med salg) er påkrevet før den godt voksne herren får slippe inn i residensen, ja. Bistand med bæring av flyttekasser dersom helsa tillater det, vil imidlertid virke formidlende. Jeg tror kanskje far og avkom jakter på litt ulike tilbud, så dette skal nok ordne seg greit.

At Number One var Rudberg-fan, ville jeg aldri ha gått på, gitt.

Minst like ille som selve valget av artist var ord- og særskrivingsfeilen på plakaten. Dette er ikke noe godt tegn! Har norskundervisningen på Lillestrøm videregående tapt seg siden Tingstads dager?

Anonym sa...

Fantastisk!

Gratulerer :-)

Gleder meg allerede til visning!

Klem fra Kristin

Gerbera sa...

:ler godt av faderens betraktninger, og venter å se bildet av mannen med kosebukse type jogg. Sort. Bomull på besøk i ny residens:
Igjen, gratulerer så masse med ny, flott bolig!

Elinblu sa...

Et slikt bilde skulle det være en smal sak å ordne, ja (uten sammenlikning for øvrig).

Takk for gratulasjoner!

Ida sa...

For et flott hus, Elin!! gratulerer så mye!

Anonym sa...

Gratulerer så mye til dere alle 4! Huset ser riktig fint ut.

Jeg kommer til å savne deg i bydelen, men det går sikkert an å dra på besøk til Lillestrøm også!

Klem fra Elisabeth